Премини към основното съдържание

Основателят

Bathroom

 

Аз съм ИРЕНА - СОУМЯ ДЕВИ

 

Мастър учител по Сатва Йога и Медитация, Ведически астролог, Рейки Мастър, професионален танцьор и

основател на 

SELF-MASTERY ACADEMY.

Моята мисия : 

Да обучавам и вдъхновявам, да споделям мъдрост, техники и опит, които да посрещнат всеки точно там, където се намира и да му помогнат да разкрие своя скрит потенциал.

Да водя искрено търсещите по пътя към изграждането на осъзнат живот и навици, които да им помогнат в посрещането на житейските предизвикателства с безстрашие и обич. 

Да създавам условията, които упълномощават хората да познаят себе си отвъд обусловения ум и да изпитат великолепието на чистото си Същество.

Моят път в Йога започна още в гимназиалните ми години с прочитането на книгата “Автобиографията на един Йогин” на Парамаханса Йогананда. Толкова силно ми въздейства тя, че още тогава в мен се зароди дълбок копнеж да отида в Индия и да изучавам Крия Йога при истински Гуру. Започнах ежедневно да се посвещавам на четене и Йога практики.

В периода 1997-2000г. получих и трите степени на Рейки - системата за енергийно лечение на Микао Усуи. Минаха няколко години в отдадена Йога практика и себеизучаване, които ми донесоха огромна жизненост и вътрешен мир. 

След това обаче, животът ми се стече по начин, който ме отклони от Йога и ме отведе в съвсем друга посока - професионална кариера по Спортни танци. Въпреки многото успешни титли, които спечелихме с моя танцов партньор и съпруг и голямата ми любов към това изкуство - вътрешното ми неудовлетворение и усещането за празнина и липса на смисъл ме съпътстваха почти постоянно. Неспокойството ми ставаше все по-силно от ден на ден и накрая доведе до психологическа и здравословна криза, които прерастнаха в развод и дълбока депресия… 

За да потърся спасение отново в Йога.

Като спортист и артист, първият стил, който ме привлече и се записах да изучавам, беше Виняса Флоу Йога  - прекрасна и много креативна практика с голямо разнообразие от Йога асани, през които преминаваш, воден от осъзнатото дишане, внимателно построявайки тялото си и присъствайки изцяло с усещанията в настоящия миг.

Започнах да практикувам и преподавам този стил, с което тялото ми започна да се лекува от травмите на професионалния спорт, а психиката ми - да се релаксира. Посещавах множество Йога семинари в България и чужбина, които обогатяваха Асана практиката ми, но въпреки това усещах, че нещо липсва… Вътрешните ми дерзания и депресивни състояния се облекчаваха само за кратко и после се връщаха с нова сила.

Докато “случайно” не попаднах на интервю с Ананд Мехротра - млад индиец, основател на Сатва Йога Академия и Йога Ашрам край Ришикеш - рожденото място на Йога, в подножието на Хималаите.

Това, което той говореше, толкова дълбоко ме докосна, че сякаш чувах гласа на собственото ми сърце.

Без капчица колебание се записах на онлайн курс с него, наречен “Пътят към овладяването на себе си”, който беше изключително въздействащ и лечебен за мен.

И скоро след това… вече имах билет за Индия и с трепет очаквах пътуването, за което мечтаех 20 години преди това. 

Още със стъпването ми в Сатва Йога Академия се почувствах у дома си. Срещата ми с Ананд, неговото присъствие и мъдростта, която споделяше, дълбоко трансформиращите практики, които водеше, дихателните и Крия техники, които активираха супер мощен поток от енергия, освобождаваха и лекуваха блокажи, трупани с години и ме вкарваха в непознати за мен духовни състояния… Всичко това беше изключително лечебно и “животопроменящо” за мен.

И тази Ирена, която се завърна от първото си обучение в Индия нямаше как повече да живее по старому.

Беше се случила вътрешна алхимия…

Преживяващият вече не беше същия и преживяването на едни и същи житейски обстоятелства беше съвсем различно.

Желанието да се посветя на изучаването и задълбочаването в необятното йогийско познание беше и до ден днешен е толкова силно, че това се превърна в мой основен приоритет. 

Последваха едно след друго още много обучения в Сатва Йога Академия и не само…

И ето ме сега... 

По-блажена и умиротворена от всякога.

И в същото време изпълнена с неизчерпаема сила, безстрашие и кураж да се изправя пред всичко, което животът ми поднесе. 

Защото се научих да се завръщам у дома.

Към чистотата на сърцето си. Към тишината на пречистения ум. Към любящото и безусловно приемащо присъствие, което осмисля всичко.

Безкрайно съм благодарна за тази върховна технология, която ежедневно ми помага да бъда осъзнат творец на живота си… За тези техники, които ми върнаха свободата!

Това е, което споделям с хората...

Защото всеки заслужава да се завърне у дома - към силата, красотата и мъдростта на Душата си!

Квалификации:

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.