Премини към основното съдържание
 • Древната мъдрост на Аюрведа за храненето

   

   

  Аюрведа - “Науката за живота” на древната Ведическа цивилизация и до днес си остава един от най-успешните начини за съхраняване и възстановяване на здравето. Тя се базира на универсалните Вселенски закони, разгадани от древните мъдреци и лечители посредством задълбочено наблюдение на природата и дълбока медитация. 

 • Какво е Хималайска Кундалини?

  Хималайската Кундалини е форма на йога, която включва повтарящи се движения, дихателни техники, фокус на вниманието, мудри и мантри. Целта й е да събуди енергията Кундалини, известна още като Шакти.

  Кундалини е безкрайния потенциал на Битието. Всяко същество има безкраен потенциал. Ние сме създадени за да израстваме, точно както семето е създадено, за да се превърне в дърво. Но както трябва да се грижим за семето, така е важно и да участваме активно в нашата еволюция. Еволюцията е заложена в природата и Кундалини е тази еволюция.

 • Йогийски съвети за силни и дълготрайни новогодишни намерения

  Йога ни учи, че истинското щастие
  е наше вътрешно състояние, което не зависи от външните постижения. 

  Много хора обмислят дълго и упорито своите намерения за Нова година. Според научните изследвания електромагнитното поле, генерирано от сърцето, е 60 пъти по-голямо по сила от това, генерирано от мозъка. В йогийската традиция човек първо се установява в сърцето и оставя своето намерение да се появи спонтанно от там. Затова “санкалпа” - намерението, идващо от сърцето, е много по-мощно и въздействащо от това, идващо от ума. 

 • Господар на себе си, господар на живота си

  В продължение на векове йогите са изследвали вътрешния свят на човека в цялата му сложност. Те са разработили систематични практики, с които да пречистим и овладеем разпиляния ум и да се събудим за мощта и красотата на вътрешната си същност. 

  В съвременното общество, базирано на материализъм, консуматорство и повърхностни ценности, се изисква кураж и отдаденост, за да може човек да скъса веригите на социо-културните обусловености и да стане осъзнат господар на своята реалност.

 • Осъзнаване на осъзнаващия

  Един от клоновете на Йога, които мъдрецът Патанджали споделя в Йога сутра, е “Пратияхара” -  “обръщане на сетивата навътре”. 

  Обръщайки сетивата навътре ние ставаме осъзнати за осъзнаващия - този, който интерпретира всичко случващо се, създавайки историите, с които се идентифицираме... 

  И наблюдавайки и опознавайки го, можем да започнем да го пречистваме...

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.