Премини към основното съдържание

Сатва йога

САТВА ЙОГА


Сатва Йога е изчерпателна практическа и систематична наука

за просветлението и еволюцията на съзнанието.

Тя включва и повлиява всички аспекти на човешкия живот.

Сатва Йога е холистична, интегрална и дълбоко трансформираща практика. Тя е постоянно развиваща се и жива по своята същност, което я прави едновременно древна и съвременна.

Ученията й се коренят в богатите Тантра и Веданта традиции на Хималаите и интегрират дълбока житейска мъдрост с медитация, работа с дишането, техники от Кундалини и Крия йога, задълбочаване на връзката със сърцето чрез Лая, Бхакти и Суфи практики, лечебната сила на звука, свободно движение и Хатха Виняса асани.

 

ЙОГА Е ПЪТУВАНЕ

 

НА ТЕБ САМИЯ,

 

ПРЕЗ ТЕБ САМИЯ,

 

КЪМ ТЕБ САМИЯ.

 

Докато човек е неосъзнат, той е в плен на его-ума и създава собственото си страдание. Но рано или късно идва моментът, в който осъзнава, че “ключът” е в него и единствено самият той може да се освободи от само-създаденото страдание. Избира да тръгне по пътя на Дхарма - да израства, да се себе-осъзнава, себе-пречиства и себе-овладява. 

Именнно в търсене на “ключът”, Ирена се озовава на курс за Сатва Йога учители в Ришикеш, Индия, в подножието на Хималаите, където се обучава почти постоянно през последните няколко години. Сатва Йога е практиката, която винаги е търсила и която резонира с дълбините на съществото й. 

Сатва Йога Академия е основана от световноизвестния Ведически Хималайски Мастър, Гуру, Йоги и лидер на революционната мисъл - Ананд Мехротра, който обучава хиляди хора от цял свят в еволюционен и дхармичен живот.

Сатва Йога практиките катализират отварянето на ума и сърцето за невероятното великолепие на живота. Сатва ни учи как да сме непоклатими и безстрашни, като същевременно сме меки и адаптивни, във вътрешен мир и блаженство. 

Сатва е практика на радикално доверие и безусловна любов. Тя ни учи на интензивно присъствие, както в неподвижността, така и в движението. Тя ни помага да бъдем свободни на всяко ниво на съществуване. Да осъзнаем и преживеем истината, че макар да съществуваме във времето, ние принадлежим на вечността.

Предварителен опит и познания не са необходими. Необходима е само воля да вървиш по пътя с постоянство и отданеност!

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.