Премини към основното съдържание
khimalayska_kundalini

Какво е Хималайска Кундалини?

Хималайската Кундалини е форма на йога, която включва повтарящи се движения, дихателни техники, фокус на вниманието, мудри и мантри. Целта й е да събуди енергията Кундалини, известна още като Шакти.

Кундалини е безкрайния потенциал на Битието. Всяко същество има безкраен потенциал. Ние сме създадени за да израстваме, точно както семето е създадено, за да се превърне в дърво. Но както трябва да се грижим за семето, така е важно и да участваме активно в нашата еволюция. Еволюцията е заложена в природата и Кундалини е тази еволюция.

Седалището на Кундалини е в основата на гръбначния стълб, където се намира Муладхара чакра. Кундалини енергията е изобразена като змия и докато тази енергия се издига в нас, нашият капацитет се увеличава - развиваме повече самоосъзнаване и нашето съзнание се разширява. Започваме да излизаме отвъд егото и представите, които имаме за себе си и за живота, откривайки Себе-то, което е преди ума.

Докато Кундалини се издига нагоре по Сушумна нади - централния канал, тя пронизва чакрите - енергийните центрове на тялото, балансира и пречиства техните енергии, привеждайки ни в хармония с първоизточника вътре в нас и помагайки ни да продължим да се движим в еволюционна посока. 

Основните техники в Хималайската Кундалини, се наричат ​​Крия. На  санскрит „Кри“ означава действие, а „Я“ е друго име за Атман (душата), така че Крия означава действие, което води до еволюция, разрастване и освобождение. Това е техника, предназначена да създаде специфичен еволюционен отклик, събуждайки Кундалини Шакти и позволявайки ни да достигнем до по-дълбоки състояния на Шуния - изначалната тишина на трансцеденталното съзнателно поле. 
Криите генерират електричество, което трансформира нашата енергия, освобождавайки паметта на клетките и създавайки превключване в цялото ни същество. 

Какви са ползите от Хималайската Кундалини практика?

Ползите са изключителни, защото с практиката ние създаваме оптимална среда за промени на физическо, умствено, емоционално, енергийно и духовно ниво. Но нека да разгледаме няколко от най-честите и непосредствени ползи: 

🔆 Облекчение на стреса и безпокойството 
Криите пречистват кръвта и освобождават старата био-памет от тялото, премахвайки стреса на нашата система, облекчавайки безпокойството и позволявайки да събудим дълбок вътрешен мир.

🔆 Подобряване на паметта 
Криите насищат кръвта с кислород и подмладяват мозъка. Подобрената циркулация благоприятства мозъчните клетки, което води до по-малко умора, по-остър ум и подобрена памет.

🔆 Увеличаване на жизнеността 
Криите са еликсир за добро здраве. Те детоксикират, подмладяват и повдигат всички аспекти на нашето същество – тялото, ума и душата.

🔆 Достъп до дълбока вътрешна тишина 
Криите ни отвеждат в дълбоки състояния на Шуния (тишина). Когато отидем отвъд историите на ума, мъдростта се събужда. 

🔆 Увеличаване на способностите 
Докато балансираме мъжкото и женското начало, Ида и Пингала (Слънчевия и Лунния поток), ние получаваме достъп до повече от безкрайността в себе си. Капацитетът ни се увеличава, креативността ни се подобрява и ставаме много по-способни. 

🔆 Бързо израстване 
Можем да активираме енергията си Кундалини за кратко време, като практикуваме Крии. Това ускорява духовния ни растеж, поставяйки ни на бързото трасе на еволюцията.

Чувствате се вдъхновени? 

Ако сте готови да събудите своя безкраен потенциал и да опитате трансформиращите Хималайски Кундалини практики - присъединете се към нашите групови часове, семинари или ритрийти или запишете час за индивидуална сесия.

Таг

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.