Премини към основното съдържание

Ведическа астрология

ВЕДИЧЕСКА АСТРОЛОГИЯ

Джьотиш - Науката за светлината, наричана още “Очите на Ведите”, е безценно средство,

с което човек да прозре дълбоко в природата на душата си

и да се научи да преминава през лабиринта на живота с максимална лекота.

Ведическата астрология или Джьотиш е най-древната и изчерпателна космологична наука, която борави с изключително богатство от елементи, средства и подходи несравними с тези на западната астрология.

Освен, че ни позволява да разберем по-добре защо преживяваме живота по определен начин, тя ни дава и конкретните практически насоки и техники, с които да работим пряко с енергиите на планетите, за да активираме по-висшите аспекти и качества, които са ни заложени.

Планетите в Джьотиш се разглеждат като пазители на кармата - натрупванията от миналото, и позицията на всяка една в рождената карта показва кармичния план на душата и каква вътрешна работа трябва да свърши през този живот, за да продължи своето съзряване по еволюционния път.  

Както всички йогийски науки, познанието на Джьотиш е живо и постоянно развиващо се и неговата динамика и ценност са в ръцете на практикуващия.

Ирена - Соумя Деви учи Джьотиш при своя Хималайски гуру - Ведическия Мастър Ананд Мехротра, както и при един от изявените Ведически астролози в САЩ - Стивън Хайбъргър. Тя прилага астрологията в съчетание с еволюционната технология на Йога, каквото е изначалното предназначение на тази свещена наука - да бъде мощно средство за еволюция и благоденствие. Ирена вярва, че всичко може да бъде трансформирано чрез осъзнаване и разбиране и съответните практики и средства за подпомагане на връщането към баланса.

Джьотиш ни учи, че няма добри или лоши житейски периоди, както няма добри или лоши сезони. Има само адекватното за момента поведение, произтичащо от разбирането и хармонизирането с природните сили и закони. 

Освен, че хвърля светлина върху планетарните влияния в конкретния момент от житейския ни път,  Джьотиш борави и с богат набор от практики и средства, с които да ни помогне да внесем нужния баланс и да заживеем пълноценно в настоящия момент, давайки ни свобода да се радваме на живота точно тук и сега.

 

КОГАТО СИ В ХАРМОНИЯ С ПЪТЯ НА ДУШАТА СИ,

НЯМА КАК НЕЩО ДА НЕ Е НАРЕД.

 

ВСИЧКО, КОЕТО ЖИВОТЪТ ТИ ПОДНАСЯ,

ТЕ ВОДИ КЪМ ИЗРАСТВАНЕ.

“Упая” - методите за коригиране на планетарните енергии, са фундаментална част от практиката на Джьотиш. С тяхна помощ ние пречистваме възприятията си за съответната енергия и активираме проявлението на благородните й качества. 

Те включват:   

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.